Το μέλι Καστανιάς παράγεται από το νέκταρ και τις μελιτώδεις εκκρίσεις της καστανιάς, που θεωρείται από τα καλύτερα μελισσοκομικά φυτά και αρκετά διαδεδομένο στα ορεινά της Ελλάδας.Η γεύση του είναι δυνατή, ελαφρώς πικρή και διαρκείας λόγω της έντονης παρουσίας της γύρης. Το άρωμά του είναι έντονο και ποικίλλει ανάλογα με την προέλευσή του από ανοιχτό καφέ μέχρι σκούρο καφέ και μαύρο αν πρόκειται για μελίτωμα. Κρυσταλλώνει πολύ αργά μετά από 1 - 2 χρόνια.
Είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία, έχει επουλωτικές ιδιότητες ενώ η εξαιρετικής ποιότητας γύρη που περιέχει το καθιστά ένα από τα θρεπτικότερα μέλια.